Yhdistynyt kuningaskunta, vakuutus Venäjän osallistumisesta kyberhyökkäyksiin

Venäjän lontoon suurlähettiläs kielsi hallituksensa väliintulon kyberhyökkäyksiin. Kuva: Getty Images
Johtaja Britannian diplomatia, Dominic Raab, sanoi sunnuntaina, että hän on ”täysin varma” Venäjän osallistuminen cyberattacks varastaa tietoja coronavirus rokote.

Viime torstaina 16 heinäkuu, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat ja Kanada syytti ryhmä Venäläisiä merirosvoja, jotka toimivat ”lähes varmasti puitteissa Venäjän tiedustelupalveluissa”, hyökkää Britannian, Kanadan ja Yhdysvaltojen järjestöjen varastaa tuloksia tutkimustensa kehittämiseen SARS-CoV-2 rokote.

”Olemme täysin varmoja siitä, että Venäjän tiedustelupalvelut olivat mukana kyberhyökkäys (…) sabotoimaan tai hyödyntämään coronavirusrokotteen tutkimusta ja kehittämistä. Koska maailma kokoontuu yrittää sisältää COVID-19, erityisesti löytää maailmanlaajuinen ratkaisu rokotteen, mielestäni on törkeää ja tuomittavaa, että Venäjän hallitus harjoittaa näitä toimia.”

Dominic Raab, brittiläisen diplomatian johtaja.
Dominic Raab sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta pitää Venäjää vastuullisena ja pyrkii tekemään maailmasta tietoisena sen ”pahantahansa” toimien luonteesta.

Venäjän Lontoon suurlähettiläs Andrei Kelin hylkäsi nämä syytökset täysin.

”En usko tähän tarinaan ollenkaan, se ei ole pienintäkään kahva”, hän sanoi sunnuntaina haastattelussa BBC, lisäsi, että hän kuuli ensin näistä hakkerit Britannian tiedotusvälineissä.

Lisäksi on mahdotonta liittää hakkerointitoimia tiettyihin maahan, joka on lähetetty.