Twitter toimet kaatua massiivinen hakata

Twitter-yhtiö sanoi hakkerit tunnistettu työntekijöitä, joilla on pääsy sisäisiin järjestelmiinsä. Kuva: AFP
Kun massiivinen hakata, Twitterin osakkeet romahti yli 4% pre-market toimintaa torstaina.

Hakkerit puuttui tilit demokraattisen Yhdysvaltain presidenttiehdokas Joe Biden, realiteetit tähti Kim Kardashian, entinen jäsen Barack Obama ja miljardööri Elon Musk pyytää digitaalisia kolikoita, peläten turvallisuutta alustalla.

Rikkominen ”ei todellakaan auta”, Joe Wittine, analyytikko Edgewater Research, kertoi Reuters. Hän totesi myös, että hyökkäys edustaa enemmän ”maineriski” kuin ”erityinen lyhyen aikavälin riski mainostuloja.”

Twitter-yhtiö sanoi hakkerit tunnistettu työntekijöitä, joilla on pääsy niiden sisäisiä järjestelmiä ja ”käyttää, että pääsy valvontaan ja kirjoittaa monia erittäin näkyviä tilejä (mukaan lukien todennettu tilejä.”

Twitter esti tilapäisesti monia todennettuja tilejä lähettämästä viestejä rikkomusta tutkiessaan.

Mitä tapahtui twitterille ja massahakkeroille?
Twitter tilit poliitikkojen ja kuuluisuuksia hakattiin, joukossa tilejä olivat miljardööri Elon Musk, demokraatti Joe Biden, liikemies Bill Gates, räppäri Kanye West ja entinen presidentti Barack Obama.

Hyökkäyksessä kyberrikolliset pyysivät yleisöä tekemään tuhansia dollareita bitcoin-tilille luvattakseen palauttaa heidät tuplaamaan sijoituksensa.

Rikkomuksen syy ei ollut heti selvä, mutta ongelman laajuus ja laajuus viittasivat siihen, että se ei rajoittunut yhteen tiliin tai palveluun.

Jäljessä hakata, seura- verkko kin rajoitettu etevyys -lta jokin käyttäjä jotta piipittää, palauttaa tunnussana ja apu toinen ” arvo toimia”.

Tapahtuman jälkeen yhtiö vaimensi osan huipputason käyttäjistään ja sanoi tutkivansa asiaa.