Tulli ja satamat, joutui valvonta Sedena ja Marina

AMLO rinnasti tulli- ja satamatoimenpiteen pemexissä tehtyä huachicol-protokollaa vastaan.
Presidentti Andrés Manuel López Obrador ilmoitti perjantaina, että tulli ja satamat hoitaa sihteeristöt National Defense (Sedena) ja Marina (Semar).

”Olemme tehneet päätöksen, olen juuri ilmoittanut turvallisuushallitsijalle, että maa- ja meritullit vastaavat puolustusministeriön ja meriministeriön elementeistä. Sama koskee maan satamia. Jotta turvallisuutta voitaisiin välttää, huumeiden käyttöönotto vältetään, olen antanut, että opetus tänään sihteeri yleisen turvallisuuden, puolustus, laivaston, aion virallisesti ilmoittaa sihteeri viestintä-ja liikenneministeriö.”

Andrés Manuel López Obrador, Meksikon presidentti.
Edustaja rinnasti toimenpiteen yhteenliittymisen kanssa, joka tehtiin Pemexissä hänen toimikautensa alussa.

Presidentti selitti aamukonferenssissaan, että hän teki päätöksen ”satamien virheellisestä käsittelystä”, mikä on johtanut ”huumeiden käyttöönottoon ja salakuljetukseen”.

Tämä selittää, miksi hyökkäykset ja murhat, Colima ja muualla kansallisella alueella, hän lisäsi.

Omalta osaltaan Horacio Duarte, general Administrator of Customs of the SAT, ilmoitti, että presidentin määräys Sedena ja Semar valvoa tullia varmistaa taistelun salakuljetusta, keräystä ja kansallista turvallisuutta.

General Administrator tullin SAT totesi, että interventio jäsenten Sedena ja Semar ei ole uusi, koska on jo henkilöstöä, jotka ovat miehittää tehtäviä Tulli Meksikon.

”Tällä ohjeella, että presidentti on pyörinyt hallituksessa, luomme mekanismin maan tullihallintojen miehittää henkilöstön Sedena tai Semar.”

Horacio Duarte, SAT:n tullivirkailija.
Hän selvensi, että tullijärjestelmä edustaa 900 000 mdp:n vuosituloja maassa.

Se paljasti, että 6 SAT Tullin ylläpitäjät tutkittiin, lisäksi 3 ylläpitäjät on erotettu virastaan ja 5 tullitoimipaikassa on 5 ”lähettäjät”, koska niiden haltijat poistettiin.