Terveys hyveitä kääntämällä kasvis ovat paljon …

Lisa Salmon tutkii joitakin vihreän nähtävistä ja hehkuvaa ihoa tämän vuoden aikana.

Yhä useammat ihmiset Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat menossa kasvissyöjä. Mutta vaikka monet haluavat leikata lihaa moraalisista ja ympäristösyistä, jotkut ovat kääntymässä kohti kasviperäistä ruokavaliota vahvistaa terveyttään.

Se ei ole oikeastaan tarpeen syödä lihaa saada kaikki ravinteet tarvitaan hyvää terveyttä, ja koska kasvissyöjät yleensä syödä enemmän kasvipohjaisia elintarvikkeita, he nauttivat usein ruokavaliota pienempi kaloreita, tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia.

Voidaan myös olettaa, että kasvissyöjät ja vegaanit eivät saa tarpeeksi proteiinia (joka on runsaasti lihaa). Kuitenkin kasviproteiini voi riittävästi täyttää tai jopa ylittää suositellun proteiinin saanti, syömällä täysjyvätuotteita ja palkokasveja, sekä elintarvikkeita, kuten linssit, pähkinät, siemenet, meijeri ja munat.

Tästä huolimatta, se voi olla helppo syödä kasvis ruokavalio roskaruokaa, kuten pizzaa, pelimerkkejä ja välipaloja, joten kasvissyöjien on oltava varovaisia he saavat kaikki ravinteet elimistö tarvitsee, erityisesti B12, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä.

Lynne Elliot, toimitusjohtaja Vegetarian Society ehdottaa kaikille, jotka ajattelevat menossa kasvis pitäisi noudattaa tasapainoista ruokavaliota, jossa viisi annosta hedelmiä ja vihannesta päivässä, runsaasti monimutkaisia hiilihydraatteja ja antioksidantteja, sekä pienempi tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia.

”Kasvissyöjä ruokavalio voi olla virkistävä muutos,”, hän kiirehtiä lisätä, joten vaikka et ole ajatellut leikkaamalla lihaa kokopäiväisesti, leikkaamalla tai ottaa ”liha-free” päivää voi täysin piristää ruoanlaitto ohjelmisto (ja saatat jopa säästää rahaa prosessissa).
Tässä mielessä, let’s tutkia joitakin tieteellisiä etuja hyväksymällä kasvissyöjä elämäntapa …

1. Pienentynyt tyypin 2 diabeteksen riski

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvissyöjät ovat vähemmän todennäköisiä kuin lihansyöjät kärsivät useista sairauksista. Mukaan tutkimuksen University of Navarra Espanjassa, kasvissyöjät ovat yleensä pienempi tyypin 2 diabetes riski, koska he vähemmän todennäköisesti lihavia, ja usein on pienempi keskimääräinen painoindeksi (BMI) kuin lihansyöjät.

2. Se tekee hyvää sydämellesi

Koska kasvissyöjä voisi myös olla sydänterveyden etuja, too. Vuonna 2013 oxfordilaisopistossa tarkasteltiin 45 000 ihmistä ja verrattiin sydänsairauksia kasvissyöjien ja ei-kasvissyöjien välillä. Se totesi, että kasvis ruokavalio voi vähentää sydänsairauksien riskiä lähes kolmanneksella (32%), päätellä, että se oli todennäköisesti alas ruokavalion vaikutus alentaa kolesterolia ja verenpainetta.

3. Se voi pienentää syöpäriskiä

Maailman syöpätutkimusrahasto kuvaa punaisen tai jalostetun lihan (kuten makkaroiden tai pekonin) syömistä ”vakuuttavaksi” riskiksi paksusuolen syövälle syövälle. Erikseen, 2015 Yhdysvaltain tutkimuksessa 77000 ihmistä totesi, että kasvissyöjä ruokavalio vähentää riskiä peräsuolen syöpä 20%.
Lihan leikkaaminen voi merkittävästi vähentää rasvan saantia, erityisesti tyydyttyneitä rasvoja – joka on yhdistetty tukossa valtimoihin ja sepelvaltimotautiin. Jopa kevyt jauheliha on yli neljä kertaa rasvaa pulssien, kuten pavut, linssit ja herneet, ja tehdä bolognese tai curry Quorn lihaa tai soija jauhelihaa, esimerkiksi voi vähentää rasvaa kolme neljäsosaa.