Teatteri Ajatuksia: Se oli päivä, joka muutti elämäni ikuisesti

Suorituskyvyn ja koe-esiintymisiä, sinun ei aina tarvitse olla parhaasi tehdä hyvin, tai saada osa.

Sinun täytyy vain tehdä tarpeeksi vedota mielikuvituksen ohjaajan tai tuottajan.

Se oli heinäkuussa 1983 – äitini päiväkirja todetaan ”29 heinäkuu 83. Adelphi-teatteri, klo 11.45. Siinä se siis on.

Se oli suuri päivä, suuri koe-esiintyminen. Päivä, jolloin elämäni muuttui ikuisesti. Koe-esiintyminen ei ollut paras.

Saavuin hieman pyörremyrsky. Äitini piti hakea meidät koulusta ja viedä meidät West Endiin.

Minut ohjattiin pianistin viereen. Cameron Mackintosh kojuissa.

Olin kai hieman hermostunut. Tarkoitan, tiesin vain vähän säkeistö ja kertosäe Consider Yourself (olin laulanut sen peruskoulussa, ”jos minun ura alkoi”), mutta olin luottavainen tarpeeksi antaa sille hieman welly.

Mutta sain joitakin sanoituksia väärin, mutta naulattu käsikirjoituksen lukea. Tiesin vain ne sanat – tarkoitan, en – mutta ne olivat kansankielellä ymmärsin hyvin. Se puhui minulle.

Tämä pieni ylimielinen nousukas (Dodger) puhui kuin ”wot tein”. Tottenhamin pesällä oli äidinkieli.

Viikko myöhemmin sain puhelun agentiltani. Sain roolin.

En ollut viktoriaaninen enkä koulutettu varas, mutta olin ehdottomasti Taitava Dodger.

Tärkeää minulle, minulla oli tietty ilme, ja lahjakkuutta, tuolloin, joka muistutti Dickens ”kuvaus Jack Dawkins, alias Artful Dodger, ja yhtä jotkut toimijat kuten Anthony Newley ja Jack Wild, joka oli myös ollut rooli aiemmin.

Röyhkeä, katu viisas, ja näytti paljon nuorempi kuin niiden vuotta, ja verinen hyvin lahjakas tietenkin, mutta etsivät nuorempi on keskeinen edellytys Dodger ja välttämätöntä tahansa teini-ikäinen näyttelijä, joka haluaa työskennellä johdonmukaisesti liiketoimintaa.

En tiennyt mitään tästä silloin – minulla oli vain hauskaa, nauttia itsestäni.

Cameron todella halunnut minua, mutta hän tiesi myös, että olisin hyödyllinen, koska 14 menossa 15 minulla oli melko muutaman työpäivän minulle kuin joku vuosi tai niin nuorempi.

Lyhyt ikäni, näytin ”common-face” poika Dickens kuvattu – miinus keula jalat ja ruma silmät, toivon.

Tämä sarake sisältää otteita David Garlick tulevan muistelmat, My Eyes, How Green! Broadway Davey G