teatteri ajatuksia: hyvin todellinen kuoppia pitkin Broadway

Viimeaikaiset tapahtumat muistuttavat meitä siitä, kuinka nopeasti elämä voi muuttua – on perustavanlaatuisia hetkiä, jotka muovaavat meitä kaikkia.

Yksi minun tuli heinäkuussa 1983. Laskeuduin The Artful Dodgerin rooliin Oliverissa! – Huhtikuuhun 1984 mennessä olin broadwaylla Patti Luponen ja Ron Moodyn rinnalla.

Se oli niin syvällinen hetki elämässäni; valtava kulttuuri shokki, että päätin kirjoittaa siitä.

Matka – ylä-, matalat – suuria ihmisiä ja tähtiä tapasin matkan varrella, että tuli joitakin parhaista toimii oppitunteja ja ylivoimainen elämän opetukset olen koskaan ollut.

Tulevina viikkoina pyrin antamaan teille käsityksen.

Ennen Broadwayta kiersin show’ta Isossa-Britanniassa. Olin 14 ja ei ollut koskaan työskennellyt vaiheessa ammattimaisesti.

Minusta tuli sieni ympärilläni oleville ammattilaisille, jotka imenivät ja oppivat suorittaessaan.

Enimmäkseen minulla on upeita muistoja, mutta matkan varrella oli yksi tai kaksi kuoppia, erityisesti ensimmäisissä esityksissä. Kuten todellinen kuoppia …

Oli hetki lavastus, jossa Fagin käyttäisi haarukkaa läimäyttää Dodger pään yli – puku kaverit asettavat Fullers maan minun hattu niin kun hän osui siihen, pöly lensi luoda nauraa ja taikuutta yleisölle.

Mutta se ei ollut taikuutta ja hauskaa minulle. Lähinnä johtuu sanoi haarukka on oikea raskas takorauta haarukka.

Jokainen esitys, kun Roy Hudd löi minua haluan todella nähdä tähtiä, kuten Tom ja Jerry tähteä, ja kyyneleet roll alas kasvoni, joka ilta viikon.

Kyllä, kestin sitä kidutusta viikon. Yleisö on varmaan ajatellut: ”Jestas, että tämä poika on hyvä – hän alkaa olla niin tunteellinen!”

Ei, olin itse asiassa loukkaantunut. Miksen sanonut mitään? Niin apulaisjohtaja ja Roy sanoivat, kun lopulta puhuin – minun oli sanottava, minulla oli valtavat kukkulat joka puolella päätäni.

Tarvitsin varmaan lääkärin hoitoa.

Roy ei todellakaan pidätellyt sitä haarukkaa.

Hän oli niin järkyttynyt, kun hän sai tietää; Siunaa häntä. Hänellä ei ollut aavistustakaan. Myöhemmin hattuni oli täynnä vaahtoa tukahduttaakseen iskun. Pelastin henkeni.