Tänä päivänä vuonna 2004 – Zinedine Zidane eläkkeelle kansainvälisen jalkapallon

Zinedine Zidane jäi eläkkeelle kansainvälisestä jalkapallosta tänä päivänä vuonna 2004 – vain muuttaakseen mieltään vuotta myöhemmin.

Keskikenttäpelaaja, hellästi tunnettu Zizou, teki ensimmäisen ilmoituksen 16 vuotta sitten hänen henkilökohtainen verkkosivuilla vähintään meteli, korostaa, että se oli kaukana kannustin-of-the-hetki päätös.

”En päättänyt jäädä eläkkeelle impulssi”, sanoi Zidane, joka oli 32 tuolloin. ”Se oli juossut pääni läpi jo jonkin aikaa.

”Olin ajatellut sitä ennen Euro 2004 ja, mikä tulos, olin suunnitellut lopettaa pelaamisen Ranskassa jälkeenpäin muutenkin.”

Zidane teki U-käännöksen vuotta myöhemmin, mutta väittäen ”salaperäinen ääni” sai hänet tulemaan ulos kansainvälisestä eläkkeelle ja liittyä Ranskan joukkue loput niiden MM-karsinnat kampanja.

Les Bleus pääsi mm-kisojen finaaliin vuonna 2006, ja Zidanen lopputoimi oli italian puolustaja Marco Materazzin päähine, joka ansaitsi ranskalaiselle punaisen kortin, kun Azzurri nosti pokaalin.

Se oli viimeinen Zidane n 108 caps maansa, joka oli nähnyt hänet voittaa MM-kisoissa kotona maaperällä vuonna 1998, pisteytys kahdesti finaalissa vastaan haltijoille Brasiliassa, ja 2000 EM.