Silmä, yrittäjä! Rasismi vaikuttaa yrityksiin näillä viidellä tavalla

ja paperia ja yksilöidään viisi tapaa, joilla rasismi vaikuttaa yrityksiin. Kuva: Reuters.
Kysymys rasismista, aina läsnä maailmassa, on voimistunut, koska valkoinen poliisi tukehtui George Floyd, Yhdysvaltain kansalainen, viime toukokuussa Minnesotassa, ja nyt Adwoa Bagalini, johtaja sitoutuminen, monimuotoisuus ja osallisuus On World Economic Forum (WEF), joka perustuu Cologny, Sveitsi, selittää, miten rasismi vaikuttaa liiketoimintaan ja yrittäjiin.

WEF:n virallisilla verkkosivuilla Adwoa Bagalini kommentoi ensimmäisenä kohtana, että rasismi ”tukahduttaa luovuutta liiketoiminnassa”, koska ”monimuotoisuuden on osoitettu edistävan innovointia ja sen seurauksena yritysten taloudellista suorituskykyä”; Hän lisäsi, että oli erittäin tärkeää palkata mahdollisimman paljon ihmisiä, jotka edistivät monimuotoisuutta toimistoissa, kun ajatustenvaihto syntyi.

Adwoa Bagalini korosti rasismia liiketoiminnassa:

”Rasismia sietävä järjestö luo työntekijöilleen psykologisen turvallisuuden puutteen. Tämä johtaa katkeamiseen, tuottavuuden heikkenemiseen ja henkilöstön vaihtuvuuden lisääntymiseen. Se on ongelma, joka jatkuu, koska tarinoita syrjinnästä ja häirinnästä raportoidaan edelleen.”
Kolmannessa paikassa Adwoa Bagalini korosti, että rasismi myös ”lisää poissaoloja ja terveysongelmia työntekijöiden keskuudessa”, koska kun ihmiset kokevat tällaista syrjintää työssä, se voi vaikuttaa sekä heidän fyysiseen että psyykkiseen terveyteensä: rasismi ”ja työpaikkakiusaaminen voivat aiheuttaa ihmisille tupakoinnin tai juoman paljon selviytymismekanismina.”

Neljäs ja viides näkökohta
Ikään kuin tämä ei riittäisi, rasismin vaikutus henkilöresursseihin, myös yritysten varat vaikuttavat, koska tämä asenne ”johtaa huonoon pr-toimintaan, tulojen menetykseen ja riita-asioihin”. Näiden käyttäytymistapojen sietäminen aiheuttaa sen, että tietyt yrityksen yritykset ovat näyttäytyneet mahdollisten kumppanien, toimittajien, asiakkaiden ja muiden organisaatioihin liittyvien organisaatioiden vastenmielisyydessä.

” (Viidenneksi), ihmiset haluavat tehdä liiketoimintaa yritysten kanssa, jotka ottavat rasismin vastainen lähestymistapa. Tämä on lopputulos, ja se vaikuttaa myös liiketoiminnan lopputulokseen: 64 prosenttia kuluttajista ympäri maailmaa ostaa tai boikotoi brändiä heidän asemansa perusteella sosiaalisessa tai poliittisessa asiassa.”