Ryanairin kone laskeutuu Osloon pommiuhan jälkeen lennon puolivälissä

Ryanairin lennon matkustajat ja miehistö on evakuoitu Oslossa pommiuhan saatuaan. Kuva: AFP
Ryanairin kone laskeutui OsloGardermoenin lentokentälle – Norjan pääkaupunkia palvelevaan pääterminaaliin – saatuaan pommiuhan lennon puolivälissä.

Halpalentoyhtiön kone laskeutui turvallisesti perjantaina gardermoenin kansainväliselle lentokentälle, noin 50 kilometriä Koillis-Norjan pääkaupungista.

Kaikki 142 matkustajaa koneessa evakuoitiin, eikä loukkaantumisia ollut.

Norjan tiedotusvälineiden mukaan uhka oli Ryanairin ilma-aluksessa löydetyn kirjallisen muistion muodossa, joka laukaisi hälytyksen noin 40 minuuttia ennen laskeutumista.

Mukaan asiantuntija sivuston Flightradar24, ilma on Boeing 737, joka oli otettu pois Lontoon Standsted lentokentältä aamulla.

Lentokentällä lähetettiin merkittävä poliisilaite sekä ryanairin lentokoneita tarkastaneet taitelijat ja erikoisyksiköt.

Ilma saattoi Tanskan F16 taistelijat laskeutumisen, Tanskan puolustusministeriö raportoi hermona.

Samaan aikaan Norjan poliisi ilmoitti pidätyksestä 51-vuotias brittiläinen mies epäillään käynnistää pommi uhka puolivälissä lennon, perjantaina kyytiin Ryanairin kone yhdistää Lontoon Osloon.

”Poliisi on heidän asiansa hallinnassa ja ovat pidättäneet 51-vuotias mies, epäillään olevan lähde uhkia. Hän on Britannian kansalainen.”

Olav Unnestad, poliisipäällikkö.
Lausunnossaan poliisi väitti myös, että tutkimus käynnistettiin ja että mies kyseenalaistetaan mahdollisimman pian Ryanairin lennolle aiheutuvien haittojen vuoksi.