Mitä pyhimystä juhlitaan tänään sunnuntaina 19. Pyhälle messulle ja Rufinalle

Justa ja Rufina, ovat Santas, joita vietetään sunnuntaina 19 heinäkuu. Kuva: Internet
Ei vain pyhimys, sillä tänä sunnuntaina on juhla Santas Justa ja Rufina, suojelijoita Sevillan ja savenval potters; Tämä mukaan katolinen Santoral.

Pyhä vanhurskas ja Rufina olivat sisaria, molemmat sanotaan marttyyrikuoleman aikaan Rooman keisari Diocletianuksen, kieltäytymällä osallistumasta palvonta kuva mutaa kuvaa pakanajumalatar Salambona.

Lisää pyhimys tänä sunnuntaina …
He syntyivät noin vuosina 268 ja 270, vastaavasti Sevillassa, Espanjassa, ytimessä hyvin vaatimaton perhe, mutta hyvä tapa ja kristinusko.

Ilmeisesti heidän vanhempansa kuolivat, kun he olivat hyvin nuoria, joten kaupungin piispa, perheen erittäin ystävällinen, vieraili heidän luonaan kannustaakseen heitä sinnikkäästi hyveellisyyteen ja tekemään kaupan selviytyäkseen.

Kaksi alkoi myydä keraamisia kontteja, ja tulla vahvaksi, he tapasivat osallistua massa ja rukoilla pitkään.

Justa pyhimykset ja Rufina olivat hyvin hyväntekeväisyyttä köyhille, ja heidän suurin huolenaiheensa molemmista oli pakanoiden kääntymys.

Eräänä päivänä aikana juhlat kunniaksi Venus, naiset, jotka vaelsivat kaduilla kaupungin idoli jumalatar Salambona harteillaan, pyysi Justa ja Rufina almuja juhlaa ja joka palvoi idoli, he kieltäytyivät ja rikkoi tämän kuvan, provosoi vihaa epäjumalia, jotka heittivät itsensä heitä vastaan.

Sevillan prefekti Diogenian teki heistä vankeja, kuulusteli heitä ja uhkasi heitä julmalla piinalla, jos he jatkavat kristillisessä uskonnossa. Omalta osaltaan pyhät vastustivat ja vahvistivat, että he palvoivat vain Jeesusta Kristusta.

Sitten vuonna 290, kun monet kidutukset Santa Justa lähti Isän talo, koska heikkeni, kun taas Santa Rufina oli viilto järjestyksessä Diogenian.

Molemmat pyhimykset nimettiin Sevillan suojelijoksiksi sekä savenvalajan ja valtaajien killan luo. Hänen jäännöksensä olivat kunnianarvoisat Sevillassa.