”Meiläinen tappaja” Aasian hornets Yhdistyneessä kuningaskunnassa: Mitä tehdä, jos huomaat yhden

Mehiläishoitajat ovat vedonneet yleisöön olla valppaana ”mehköen tappaja” Aasian hornets jälkeen ne on havaittu eri puolilla maata.

Olemme koonneet kaiken mitä sinun tarvitsee tietää niistä – myös mitä tehdä, jos näet yhden.

Mikä on Aasian hornet ja miten he pääsivät Isoon-Britanniaan?

Aasian hornet (Vespa velutina), joka tunnetaan myös nimellä keltainen jalkainen hornet tai Aasian saalistushinnoittelu ampiainen, on kotoisin Aasiasta.

Aasian hornetin toimintaryhmän (AHAT) mukaan sen uskotaan vahingossa tuoneen Etelä-Ranskaan Kiinasta noin 2004 ja levinneineen nopeasti Ranskan kautta ja naapurimaihin – myös Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Miksi he ovat niin vaarallisia?

Mehiläishoitajat sanovat, että Aasialaiset hornetit ovat uhka kaikille pölyttäjille, ei vain mehiläisille.

Gerry Stuart, Torbay AHAT jäsen, sanoi: ”Ne ovat hieman pienempiä kuin meidän syntyperäinen Euroopan hornet ja se on 25-30mm pää häntään, se on oranssi kasvot ja tumma vatsan neljäs segmentti keltainen.

”Sen rintakehä on täysin tummanruskea tai musta ja samettinen, ja hyönteinen on kirkkaan keltainen vinkkejä sen jalat. Toisin kuin meidän syntyperäinen Eurooppalainen hornet (Vespa crabro), se ei lennä yöllä.

”Sen perustamisen estäminen täällä Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ratkaisevan tärkeää pölyttäjien, Yhdistyneen kuningaskunnan kasviston, hedelmien ja muiden hyönteisten pölyttyneen kasvintuotannon suojelemiseksi.

”Yleisön tulisi olla tietoisia siitä, että vaikka aasialaiset hornetit eivät ole tavallisesti aggressiivisia, heille on suositeltavaa, että heidän ei missään tapauksessa lähestyä pesää.

”Jos heitä häiritään, he puolustavat aktiivisesti pesiään.”
Voiko aasialainen hornet tappaa ihmisen?

Aivan kuten mehiläinen pistoja, allerginen reaktio, tai anafylaksia, voi joskus laittaa ihmisiä sairaalaan.

Harvoissa tapauksissa vakavat reaktiot voivat kuitenkin johtaa kuolemaan.

Mistä niiden pesiä löytyy?

Colin Lodge, jäsen Torbay mehiläishoitajien ja perustaja ensimmäisen AHAT joukkue Yhdistyneessä kuningaskunnassa lisäsi: ”Yleensä pesiä löytyy korkea puita, mutta ne ovat nyt alkaneet löytyä alas puutarha pensaat, aluskasvikasvi, ja tienvarsien pankit.

”Mehiläistarkastajat löysivät sellaisen pensaasta ruokasalin ikkunan ulkopuolelta.

”Törmäys tällaisiin pesiin tällaisissa paikoissa ilman suojaa on johtanut moniin kuolemantapauksiin mantereella haittavaikutuksista hyönteisten myrkkyä useista pistoista.

”Tästä syystä, ja että Aasian Hornet voisi tuhota paikallisen syntyperäinen pölyttäjä populaatiot, pyydämme kaikkia, oppia tunnistamaan tämän ei-syntyperäinen laji muista lentäviä hyönteisiä me yleensä nähdä tähän aikaan vuodesta.”

Miksi mehiläishoitajat ovat kehottaneet ihmisiä olemaan valppaina?

AHATs on kannustanut kansalaisia olemaan hälytys Aasian hornets lokakuun loppuun asti.

Ivy joka on tulossa kukka lähiviikkoina, tai pudonnut hedelmä tekee erinomaisen paikan varoa niitä joko puutarhassa tai muualla.