Disney ja muut yritykset boikotoivat Facebookia; katso miksi

Disney on vähentänyt huomattavasti mainoskulutustaan Facebookissa. Kuva: Getty Kuvat? Tiedosto
Disney ja muut yritykset, kuten Microsoft, Coca-Cola ja Starbucks ovat päättäneet boikotoida Facebook ja siksi ovat merkittävästi vähentäneet mainonnan investointeja tällä alustalla.

Mukaan Wall Street Journal, Walt Disney Co. on päättänyt vähentää mainontaa Facebook Inc.

Kesäkuun puolivälistä lähtien Facebook on kärsinyt boikotti yli 500 yritystä maailmanlaajuisesti.

Miksi yritykset boikotoivat Facebookia?
Useat yritykset pitävät sosiaalista verkostoa ”vihaalustana”.

Näiden syytösten keskellä on syntynyt kampanja nimeltä ”Stop Hate for Profit”; Eli ”Ei vihata rahaa.”

Kampanjaa ohjaavat useat kansalaisjärjestöt, jotka väittävät, että ”Facebook ei ole tehnyt tarpeeksi poistaakseen rasistista ja vihaa yllyttävää sisältöä alustallaan.”

Tässä mielessä kampanjan kuljettajat ovat vakuuttuneita siitä, että merkittävä määrä suuria yrityksiä vetää mainontansa pois sosiaalisesta verkostosta osoittaakseen tyytymättömyytensä.
Disney liittyy tuotemerkkejä, kuten Unilever PLC, Starbucks Corp., Ford Motor Co, Verizon Communication Inc. jotka ovat lopettaneet mainonnan Facebookissa. Kuva: Getty Images
Mukaan asiantuntijatiedot, Disney oli suurin mainostaja tämän alustan Yhdysvalloissa, ainakin ensimmäisen 6 kuukauden aikana.

Yhtiö investoi hieman yli 210 miljoonaa dollaria mainontaa alustalla, joka on tehnyt sen jopa ennen muita, kuten Home Depot, joka täydentää mainonnan investointilista vuonna 2019.

Unilever PLC, Starbucks Corp., Ford Motor Co, Verizon Communication Inc. ovat muita yrityksiä, jotka ovat lopettaneet mainonnan Sisällä Facebook.

Vaikka jotkut merkit ovat tehneet pitkään tauko mainonnan investointeja sosiaalisessa verkostossa, määräajat tapauksessa Disney ovat tällä hetkellä epäselvät.

Toisin kuin monet muut yritykset, Disney ei tee julkista ilmoitusta siitä, että se oli leikkaus menoja Facebook, vaan muutti mainossuunnitelmia hiljaa mukaan rotary’s Wall Street Journal.

Samaan aikaan Facebook on myöntänyt, että heidän on kaksinkertaistettava toimia vähentää tämäntyyppistä sisältöä sen alustalla.