Cybercriminal alert: Älä käytä näitä sanoja salasanoissa

Tunne joitakin elementtejä vahvistaa salasanoja välttää joutumasta uhriksi cybercriminals.

Viranomaiset suosittelevat, että salasanaa luotaessa on tärkeää olla käyttämättä lemmikkisi omia nimiä, sukunimiä tai nimiä.
Turvallisuus- ja kansalaissuojelun sihteeristö kehotti kansalaisia vahvistamaan henkilökohtaisten tiliensä turvallisuutta salasanojensa avulla.

Tämän saavuttamiseksi laite suositteli useita elementtejä vahvan ja tehokkaan salasanan saavuttamiseksi.

Mitä sanoja minun ei pitäisi käyttää salasanaa luotaessa?
Älä käytä sanastossa olevia sanoja.
Yhdistä vähintään 10 merkkiä isoja, pieniä kirjaimia, numeroita ja symboleja.
Älä käytä lemmikkisi omia nimiä, sukunimiä tai nimiä.
Vältä peräkkäisiä numeroita, kuten ”123456”.
Älä koskaan käytä sanaa ”salasana”.
Päivitä salasanasi kahden kuukauden välein.
Viranomaiset suosittelevat, että salasanaa luotaessa on tärkeää olla käyttämättä lemmikkisi omia nimiä, sukunimiä tai nimiä. Kuva: Getty Kuvat? Tiedosto
Mukaan Meksikon association of Insurance Institutions (AMIS), hän ilmoitti, että yleisimmät kyberrikollisuuden Meksikossa ovat:

Identiteettivarkauden.
Kaappaaminen sivustot.
Hyökkäys yrityksen palvelimiin.
Luottamuksellisten tietojen varastaminen julkisilta ja yksityisiltä elimiltä.
AMIS varoitti, että koska haavoittuvuuksia, joille meksikolaiset altistuvat tietoverkkorikollisuuden, vain kaksi kolmesta yrityksestä (250-000 jäsentä) ovat kohtalaisen valmiita käsittelemään kyberuhkia.

AMIS on huomauttanut, että Yli 33 miljoonaa ihmistä, tai yksi neljästä ihmisestä, kärsi kyberhyökkäyksistä Meksikossa, joten on tärkeää, että niitä suojellaan tällaisilta ylöspäin kohdistuvilta riskeiltä.

INAI antaa suosituksia, joilla vältetään Covid-19:ään liittyvä tietoverkkorikollisuus
Viime kuukausina National Institute of Transparency and Access to Information and Protection of Personal Data (INAI) on antanut väestölle joukon suosituksia, joilla pyritään äärimmäisiin varotoimiin, jotta vältettäisiin joutumasta uhriksi verkkorikollisissa, jotka pyrkivät hyödyntämään epävarmuutta ja huolta COVID-19-pandemiasta väärennettyjen uutisten levittämiseksi tai petosten tekemiseksi.

INAI suosittelee väestöä
Pysy valppaana tunnistaa ja sivuuttaa yritykset cybercriminals, jotka pyrkivät tekemään petoksia tai levittää väärennettyjä uutisia.
Vältä napsauttamalla mitään liitteitä tai lataamalla tiedostoja, jotka on liitetty ei-toivottuihin sähköposteihin tai teksteihin tunnistamattomista lähteistä tai jopa luotettavista lähteistä, ellet ole täysin varma, että tällainen viesti on aito.
Ohita henkilökohtaisia tietoja pyytävät viestit. Tarkista tarvittaessa viestin sisältö lähettäjältä tai organisaatiolta, jonka he väittävät edustavan, muulla kuin vastaanotetusta viestistä.
Pysy kuulolla sähköposteja, jotka lisäävät tunnetta valppautta ja vaativat välittömiä toimia tai tarjota rokotteita tai parannuskeinoja vastaan COVID-19.
Ole tarkkana vilpillisissä lahjoitusten tai jaettujen hankkeiden rahoituskampanjoiden kanssa.
Käytä monikerroksista tietoturvaohjelmistoa, joka sisältää tietojenkalastelusuojauksen.
Anna käyttäjänimi ja salasana vain, kun yhteys on suojattu.